TEENAGER

Teenager er perioden hvor barnet er 13-19 år.

Men…..den kan sagtens starte tidligere, alt efter om barnet fx. omgåes ældre børn eller har en ældre søskende, eller genetisk er disponeret for at komme tidligere i puberteten.

Puberteten er når de unge får kropsbehåring, pigerne får menstruation og bryster, drengenes stemme går i overgang. Det er aldrig rart at være den første eller den sidste i klassen eller vennekredsen der går i puberteten.

Overgangen fra barn til voksen kommer jo ikke fra den ene dag til den anden, og derfor kan vi opleve at den ene dag vil den unge pylres om når det er sløjt,  eller leger med dukker eller lego, den næste dag, er den unge måske mejet ud og vil i byen og vil gerne drikke øl…..

Det er svært som forældre at følge med og give slip på barnet som er ved at blive voksen, men tro mig, det er heller ikke nemt for den unge, hvis krop er fyldt med hormoner og modstræbende input og meninger.

Et godt råd er: lyt til dit barn/ den unge, når det kommer til dig, vis ikke hvis du bliver nervøs eller ophidset over det barnet/ den unge fortæller, for derved risikerede at næste gang, fortælle de det ikke hjemme.

Giv dit barn trygge faste rammer op igennem opvæksten, så det oplever hvilke spilleregler der gælder i livet, gå forest som et godt eksempel.

Gensidig tillid er en god ting, I behøver ikke at forstå hinanden 100%, eller være enige i hinandens beslutninger, men er der gensidig tillig, så kommer i længst i livets spil.

image

Skriv et svar