Min historie

Professionel mor til 4
Jeg er en 45 årig garvet pædagog, på 24. år og mor til 4 børn i alderen 9-23 år:-)
Jeg vil gerne dele ud af min store viden både som mor og professionel pædagog på O-6 års området.

Jeg blev mor som 22 årig, var nyuddannet og alene med en nyfødt datter med kolik.
Alene om sorger og bekymringer og barn syge dage…..
Men når jeg tænker tilbage, var det ikke det hårdeste og sværeste i mit liv, næ jeg sov når mit barn sov, vi fik en fælles rytme og da mine veninder endnu ikke havde fået børn, kom de hjem til os og hyggede og hjalp til, så min datter kunne passe sin sengetid:-)
Min datters far, hans kone og deres to børn, er en del af vores familie og omvendt. Vi holder jul og fødselsdage og familie middage sammen, og også uden vores fælles datter deltager, fordi vi har lyst og hygger os i hinandens selskab.
En lykkelig “skilsmisse” ( selvom vi ikke var gift, men har været fælles om vores datters opvækst).
Jeg møder en ny mand blir gift og venter et ønskebarn som desværre går til i 19. uge af graviditeten, en graviditet med kvalme og bækkenløsning, og smerterne varer ved i måneder efter endt graviditet:-(
Heldigvis blir jeg forholdsmæssig hurtig gravid igen og graviditeten ender med akut kejsersnit, 5 uger før tid, på Herlev, min lille datter vejer kun 2550 g og er 45 cm lang.
Det blir 10 dage på Glostrup neonatal afd. Hvor min ældste datter på knap 5 år ikke måtte komme på afdelingen.
Så jeg havde samvær med hende dagligt en times tid i cafeteriet, det tog os ca 6 måneder at finde hinanden 100% igen ovenpå den oplevelse! det var hårdt……
Min mor tog sig af min ældste datter i de 10 dage, samtidigt røg min far på Glostrup med hjerteproblemer, så min mor havde travlt med fuldtidsjob, pasning af barnebarn samt med at besøge os på skift på Glostrup.
To år senere bliver jeg skilt og står alene med to piger på 2 og 7 år, jeg arbejder 30 timer om ugen og mine piger ser deres far 1-2 overnatninger hveranden weekend.
Min yngste datter ryger ind og ud af hospitalet med vejrtrækningsproblemer og feberkramper:-(
Når vi skulle bar bu afsted med ambulance, ville ambulancen ikke have min ældste datter med…..
Så måtte jeg ringe min mor op og bede hende komme og derefter ringe min søster eller en veninde op som kunne tale i telefon med min datter til min mor nåede frem, det var hårdt at drøne afsted med det ene barn med udrykning og forlade det andet hjemme alene:-(
Men det klarede vi osse:-))
Efter 3-4 år mødte jeg manden i mit liv, vi flytter hurtigt sammen og blir gift og da han ikke har børn beslutter vi os for at få et barn sammen, det var nemmere sagt end gjort!
Efter mit akutte kejsersnit i 1996, blev jeg efterfølgende opereret 4 gange for endometriose.
Det havde så gjort mig steril og en ny epoke startede med hormon indsprøjtninger og kunstig befrugtning.
I 2003 kom min 3. datter til verden, fødslen blev sat igang en uge før termin pga slem bækkenløsning. Desværre endte også denne fødsel i akut kejsersnit, da hjertelyden dykkede og barnet blev stresset af det ve stimulerede drop.
En langhåret pige kom til verden 55 cm lang og vejede 4250g.
Vi tog hjem to dage senere, det var lidt hårdt at blive bumpet tilbage til bleer og natteskrig, de ældste børn var nu 7 og 12 år og rimelig selvkørende på mange områder:-)

Det skulle dog vise sig at min 3. datter havde en medfødt immundefekt, total MBL mangel og lav IGA og IGG1 subklasser.

Som 4,5 måneder gammel meldte den første af mange lungebetændelser sig, vi røg ud og ind af Gentofte børne afdeling i flere år.
Lægen på Gentofte søgte min kommune om tabt arbejdsfortjeneste, så jeg kunne være hjemme og passe mit syge barn.
Den blev godkendt og forlænget mange gange frem til hendes skolestart som knap 6 årig.
Da hun blev to år havde vi fået kontakt til SIV i Farum, en særlig institution hvor hjertesyge, cansersyge og immundeffektsyge børn kunne komme sammen med deres forældre og møde andre isolerede børn.
Der gik vi i to år, så fik hun en deltidsplads i en lille institution med 16-20 børn med en åbningstid 7.30-15.30
Hun kom halve dage når helbreddet tillod det:-)
Imens havde jeg orlov og kunne nå de huslige pligter når hun var afsted samt, passe hende når hun var syg.
Imens gik min mand og jeg og troede at vi var sterile og ik ku få børn, men pludselig stod vi i den lykkelige situation at vi var blevet gravide uden hjælp og verdens sødeste lillebror meldte sin ankomst i 2005 ved et denne gang planlagt kejsersnit to uger før termin og han var 52 lang og vejede 4 kg.
Der er kun 22 måneder imellem de to yngste, så det blev til dobbelt barne-klapvogn, cykelanhænger, trio bike cykel,større bil med plads til os alle 6, valget faldt på en Opel safira, det var en fantastisk bil, med to sæder bagerst vi kunne klappe op og ned som det passede med antal af passagerer og bagage.
Skolevalget faldt osse på en lille privat skole, Kvikmarkens privatskole, kun 2 km fra vores bopæl og med kun 20 børn i hver klasse, og derfor en mindre risiko for smitte af diverse vira.
Selv en for os almindelig forkølelse kan sætte sig til lungebetændelse hos min yngste datter, som er længere tid end os andre om at komme sig ovenpå sygdom.
Ligesom hun heller ikke danner antistoffer fra vacciner eller overfor tidligere sygdomme.
Fra hun var 10 måneder til hun blev 5 år, tilførte vi hende immuglubeliner ugentligt hjemme, vi stak hende med en lille nål og den var så via en slange tilført en pumpe. det tog ca. to timer. Og der skulle hun sidde eller ligge stille imens.
Det har hjulpet hende, for med alderen er hun ikke ligeså slemt ramt som tidligere:-)
Min søn har en mindre immundefekt med kronisk væske på mellemøret, så som 8 måneder gammel fik han dræn i ørerne første gang, det blev til 14 ialt og en skolestart hvor han intet kunne hører i perioder de første to skoleår.
Men så en dag fik jeg et tip om en kiropraktor Søren Frølund i Rødovre, siden vi begyndte at konsultere ham, har min søn kunne høre og slipper nu for flere operationer med dræn i ørerne:-)

I 2011, går jeg ned med stress og det bliver til en længere sygemelding, som ender ud i endnu en skilsmisse.

Jeg høster gerne af mine erfaringer, både som mor og professionel :-)

 

IMG_1915 (2)